Skip to main content

Pizzadej – med surdej

Samlet tid
4 timer (3 timer hævning)
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 3 pizzaer servering(er)

  • 400 gr.
    Tipo 00
  • 261 gr.
    Vand
  • 130 gr.
    Surdej (1:1)
  • 12 gr.
    Salt
  • 10 gr.
    Hampmel (valgfrit)

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min
  • Tilberedningstid
    3 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Bland vand og gær i en skål

  2. Tilsæt 1/3 af melet og rør det samme

  3. Vend surdejen i

  4. Kom resten af ingredienserne i.

  5. Ælt det til det er glat, i hånden, det tager ikke lang tid.

  6. Lad den stå og hæve i en skål på køkkenbordet i 3 timer og 30 min.

  7. Tag dejen ud og del den i portioner (Jeg plejer at lave 265 g portioner)

  8. Spænd dem op, ved at rul den ind under sig selv.

  9. Varm ovnen op på max og med varmluft.

  10. Læg dem til hævning på bordet under et fugtigt klæde, i 30 min.

  11. Varm ovnen op på max og med varmluft.

  12. Den er nu klar til at blive formet

  13. bag pizzaen på nederste ribbe, eller i grill eller pizzaovn.

Går godt til