Skip to main content

Ris og Kylling

Samlet tid
2 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 500 gr.
    Jasmin ris
  • 2 l.
    Vand
  • 5 stk.
    Kylling overlår
  • 1 hoved
    Hvidløg
  • 1 stk.
    Løg
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber
  • 1 tsk.
    Groft salt
  • 1 spsk.
    Olie
  • 5 cm.
    Ingefær
  • 1 dl.
    Ristede løg
  • Dressing
  • 2 spsk.
    Sukker
  • 3 stk.
    Chili
  • 1 hoved
    Hvidløg
  • 1/2 dl.
    Fiskesovs
  • Tilbehør
  • Thai basilikum
  • Frisk Koriander

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    1 time og 50 min

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 240 grader varmluft.

  2. Kom kyllingelårene i en lille bradepande sammen med løg, salt, peber og hvidløg, og stil det ovnen i 35 min.

  3. Tag det ud af ovnen og kom bradepandens indhold i en gryde sammen med vand, og ingefær.

  4. Bring gryden i kog og skrue ned for det og lad det simre i 45 min.

  5. Si hønsebouillonen og læg kødet i en skål.

  6. Skyl risene 3x, og kom så bouillonen i gryden til det dækker risene med et pegefingerled, hvis ikke der er nok tilsættes der bare lidt vand.

  7. Bring gryden med ris i kog, husk at rører et par gangen i risen, og når væsken kun lige er 1 mm over risene skrues der helt ned på lavt blus, og der lægges låg på.

  8. Lad risene dampe i 15 min.

  9. Imen strimles kyllingen og der laves chilidressing.

  10. Kom alle ingredienserne til chilidressingen i en morter/blender og stød det godt sammen, således at der ikke er alt for store stykker af chili eller hvidløg.

  11. Kom kyllingen i  en stor skål sammen med risene og de ristede løg, bland det hele godt sammen.

  12. Server det varmt sammen med dressingen, soja og friske urter.

  13. Velbekomme.

Går godt til