Samosa med sorte kikærter.
Samosaer er oprindeligt fra indien, men der er mange køkkener der har taget den til sig, og lavet deres egen version, her er den med Ras el hanout, og i en vegansk udgave. Man kan sagtens komme kød i, det smager også fantastisk.
Ingredienser til ca. 20 servering(er)
Skær alle grønsagerne ud så du har cirka samme størelse. Varm en pande om med olie, helt en med låg til ellers så brug en gryde, og svits alle grønsgerne af. Kom da salt og Ras el Hanout i og rør det rund. Skrue ned på lav og læg låg på og lad det stå i 15 minuter. Imens varmes fritureolien op i en gryde. Skær filodejen til, så de er ca. 10×40 cm. Pensle ét stykke dej ad gangen med vand. Kom en spsk fuld flyd i nederste hjørne. Fold det diagonalt, og så lige op, og så diagonalt igen, til det ikke er mere dej. Kom dem i olien og steg dem i ca. 6 minuter. Velbekomme. Samlet tid
Går godt til
Fremgangsmetode