Recipe Flag: klassisk
Æbleskiver
Æbleskiver er noget af det som vi forbinder med julen, og mange vælger at købe æbleskiverne fra frost fordi de mener at det er for besværligt at lave dem selv, men det er det faktisk ikke.
Denne opskrift er en af de virkelig nemme, her skal du ikke stå og piske æggehvider og vende det ned i, nej, her blander du hele baduljen og så er du klar til at bage dine æbleskiver.
Æbleskiver skal bages i en æbleskivepande, og selvfølgelig allerhelst i din mormors gamle, eller som i mit tilfælde, min mors gamle.
Glædelig jul!
Cottage pie
Shepperds pie, hvis man bruger lammekød. Denne oldgamle ret kommer fra England og er næsten lige så gammel som da kartoflen kom til Europa.
Rødkål
Ja, rødkål er måske ikke det mest sigende navn i forhold til opskriften, men det er nu en gang hvad det er kaldt i folkemunde. Rødkål er en lækker tilføjelse til anden eller flæskestegen til jul. Både fordi at kødet er fedt, sovsen er fed, kartoflerne er tunge, så man har brug for noget “surt” som kan modarbejde alt det fede og tunge mad. Det er her hvor rødkålen vinder!