Skip to main content

Jordskokke suppe

Samlet tid
45 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 6 servering(er)

  • 600 gr.
    Jordskokker
  • 2 stk.
    Grøntsagsbouillon
  • 1 spsk.
    Olivenolie
  • 2 fed
    Hvidløg
  • 1
    Porre
  • 400 ml.
    Hvidvin
  • 400 ml.
    Vand
  • 25 gr.
    Smør
  • 0,5 dl.
    Piskefløde
  • 1 spsk.
    Citronsaft
  • Salt
  • Peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min.
  • Tilberedningstid
    30 min.

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Rens jordskokkerne eller eventuelt skræl dem, hvis de er besværlige at rense.

  2. Snit porren i tynde strimler og hak jordskokkerne ud i 1×1 cm. tern og snit hvidløgene fint.

  3. Find en stor gryde og tilsæt olivenolie, porre, hvidløg og jordskokker på høj varme, og giv alle grøntsagerne lidt farve i gryden i ca. 7-8 minutter.

  4. Tilsæt hvidvin og bouillonterninger, og lad den koge lidt ind i nogle få minutter.

  5. Skru ned for varmen, så den kan stå og simre og tilsæt vandet. Dækker vandet ikke helt kan du sagtens tilsætte mere vand, så det dækker alle grøntsager.

  6. Lad den simre i 15 minutter eller til jordskokkerne er helt bløde, man kan tjekke dette ved at stikke dem med en gaffel, hvis den går let igennem er de færdige.

  7. Nu er det tid til at blende grøntsagerne i vandet, her kan du enten bruge en stavblender eller hælde det hele op i en blender. Blend det hele til en fin, blød masse og tilsæt derefter smør, fløde og citronsaft.

  8. Smag til med salt og peber.

  9. Lad det hele trække i 4-5 minutter og server eventuelt med sprødstegte bacontern.

Går godt til