Skip to main content

Rejer og Kylling Cajun-style

med ris kogt i kokosmælk.

Samlet tid
1 time og 15 min
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 8 stk.
    Kyllinge overlår
  • 200 gr.
    Store rejer
  • 600 ml.
    Kyllingebouillon
  • 2 spsk.
    Cajun-spice
  • 2 store
    Løg
  • 2 stk.
    Laurbærblade
  • 3 fed
    Hvidløg
  • Ris
  • 500 gr.
    Jasminris
  • 1 dåse
    Kokosmælk (400ml)
  • 300 ml.
    Vand
  • 30 gr.
    Smør
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber
  • Pynt
  • 1/2 stk.
    Citron
  • 1/2 bundt
    Persille

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    1 time.

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 235 grader varmluft.

  2. Rens rejerne og kyllingelårene og kom dem i en skål sammen med Cajun-spice.

  3. Bland det godt rundt.

  4. Snit løg og hvidløg groft.

  5. Varm en sauterpande op ved middel-høj varme med olie i.

  6. Kom kyllingen på panden og svits dem af på begge sider.

  7. Kom løg, hvidløg og laurbærblade i panden, og steg det med til løgene er klare.

  8. Kom nu bouillonen i og bring det i kog.

  9. Stil panden i ovnen, hvis den ikke er ovnfast, overføres retten til et ild fast fad.

  10. Det skal have 45 min. i oven uden låg.

  11. Efter 35 min kommes rejerne i panden og bages med, men i mens skal der laves ris.

  12. Kom ris i gryden og rens dem godt, de skal skylles ca. 3-5 gange.

  13. I samme gryde tilsættes kokosmælk, vand, smør og peber.

  14. Bring gryden i kog under omrøring så risene ikke hænger fast i bunden.

  15. Når det koger skal det koge 3-4 min, eller til risene kun lige er dækket med væske.

  16. Her lægges der låg på gryden og der skrues ned på meget lav varme.

  17. Lad risene stå og dampe i ca. 20 min.

  18. Det hele skulle gerne være klar nogen lunde samtidigt.

  19. Skær citronen i små stykker og hak persillen og drys begge ting ud over retten.

  20. Server det eventuelt med en frisk salat til.

  21. Velbekomme.

Går godt til