Rejer og Kylling Cajun-style
med ris kogt i kokosmælk.
Ingredienser til 4 servering(er)
Tænd ovnen på 235 grader varmluft. Rens rejerne og kyllingelårene og kom dem i en skål sammen med Cajun-spice. Bland det godt rundt. Snit løg og hvidløg groft. Varm en sauterpande op ved middel-høj varme med olie i. Kom kyllingen på panden og svits dem af på begge sider. Kom løg, hvidløg og laurbærblade i panden, og steg det med til løgene er klare. Kom nu bouillonen i og bring det i kog. Stil panden i ovnen, hvis den ikke er ovnfast, overføres retten til et ild fast fad. Det skal have 45 min. i oven uden låg. Efter 35 min kommes rejerne i panden og bages med, men i mens skal der laves ris. Kom ris i gryden og rens dem godt, de skal skylles ca. 3-5 gange. I samme gryde tilsættes kokosmælk, vand, smør og peber. Bring gryden i kog under omrøring så risene ikke hænger fast i bunden. Når det koger skal det koge 3-4 min, eller til risene kun lige er dækket med væske. Her lægges der låg på gryden og der skrues ned på meget lav varme. Lad risene stå og dampe i ca. 20 min. Det hele skulle gerne være klar nogen lunde samtidigt. Skær citronen i små stykker og hak persillen og drys begge ting ud over retten. Server det eventuelt med en frisk salat til. Velbekomme. Samlet tid
Går godt til
Fremgangsmetode