Skip to main content

Chili con carne

Den børnevenlige version, voksne må naturligvist gerne spise med, hvis man altså har spurgt om lov først.

Samlet tid
+ 3 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 600 gr.
    Okse
  • 600 gr.
    Peberfrugt
  • 200 gr.
    Løg
  • 200 gr.
    Bacon
  • 100 gr.
    Gulerod
  • 50 gr.
    chilli ( selvvalgt styrke)
  • 1 dåse
    Flåede tomater
  • 1 l.
    Grønsagsbouillon
  • 20 gr.
    Sukker
  • 10 gr.
    Paprika
  • 10 gr.
    Peber
  • 8 gr.
    Spidskommen
  • 5 gr.
    Frisk timian (2 gr tørret)
  • 5 gr.
    Frisk oregano (2 gr tørret)
  • 4 stk.
    Nellikker
  • 2 gr.
    Korianderfrø
  • 2 gr.
    Røget paprika
  • 2 gr.
    Kommen
  • 1 gr.
    Allehånde
  • 1 stk.
    Hvidløg

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min.
  • Tilberedningstid
    + 2.5 timer

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

  2. Hvis Krydderierne er hele, skal de stødes først.

  3. Skær alle grønsagerne ud i grove stykker.

  4. Skær baconen ud i store tern.

  5. Varm en gryde op, gerne en der kan gå i ovnen, til middel-høj varme.

  6. Salt kødet og svits det af på de to største flader.

  7. Tag kødet op og læg det på en tallerken.

  8. Brun derefter baconen af, og læg det på sammen tallerken som døden når det er brunet.

  9. Kom løg, hvidløg og gulerødder i gryden og svits det i olien til det er gyldenbrunt.

  10. Kom da alle krydderierne i og rør det godt rundt.

  11. Kom resten af grønsagerne og chillien i gryden og steg det indtil de er bløde.

  12. Kom da alt kødet i gryden igen sammen med timian og oregano.

  13. Tilsæt grønsagsbouillon og flåede tomater.

  14. Hæld lidt ekstra vand i hvis kødet ikke er helt dækket, og bring det i kog og kom det i ovnen med låg på.

  15. Det skal have mindst 2 timer i ovnen

  16. Server ris eller brød til eventuelt med en klat creme fraiche.

Går godt til