Banh Bao – Dampede boller med fyld.
Ingredienser til 12-14 Stykker servering(er)
Bollen. Varm mælken op til 37 grader. Kom alle ingredienser i en skål og ælt det hele sammen i ca. 12-15 minutter i hånden. På maskine i ca. 8-10 min. Dæk skålen med et fugtigt klæde, og lad det stå i 45 min. Fyld. Hak løg, hvidløg og ingefær fint, og kom det op i en skål. Kom resten af ingredienserne i UNDTAGEN vagtelæggene og bland farsen godt sammen. Alternativt: kom det hele i en foodprocesser og kør det hele på en gang. Igen undtagen vagtelæggene. Kog vagtelæggene i 5 min og pil dem. Tag nu dejen og del den i 14 stykker á ca 60 gr. Spænd dejstykkerne op til små boller. (Ved at folde dem ind i sig selv). Kog vand op i en gryde og placer damp insatserne af bambus over gryden. Det kan lade sig gøre at dampe i ovnen, ved at have en bradepande med vand i og varme ovnen op til 120 grader. Drys bordet med mel og rul alle bollerne ud til en diameter på ca. 12-14 cm. Kom en spiseskefuld fars i midten af den udrullede dej, sammen med et halveret vagtelæg. Fold kanten diagonalt så den mødes på midten indtil æg og farsen er lukket helt inde. Placér bollen på et mellemlægspapir. Damp nu bollerne i 30 minutter. I bambusindsatserne kan der dampes 3 boller pr. lag. Løft ikke låget før de 20 minutter er gået. Tag dem af og lad dem køle lidt ned inden servering. Samlet tid
Går godt til
Fremgangsmetode