Skip to main content

Focaccia med rosmarin

Dette brød er nok et af de brød, som er en vinder, hver gang jeg har medbragt det til grillaftener eller lignende. Det er svampet, lækkert, sprødt og så smager det bare godt af god olivenolie og rosmarin!

Samlet tid
35 min.
Sværhedsgrad
Nem

Fremgangsmetode

  1. Rør vand, salt og gær sammen til der ikke er klumper af gær i.

  2. Tilsæt tipo 00 melet og rør rundt til det samler sig som en masse.

  3. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, sørg for at dejen hele tiden er våd, den må ikke blive tør! Den skal være fast, men gerne “klistret”

  4. Rør dejen i 7-8 minutter og vend den derefter ud i en oliesmurt bageplade og lad den hæve med et varmt fugtigt viskestykke over, ved stuetemperatur i 2 timer.

  5. Når dejen er hævet, hælder du olivenolie over den, prikker en masse fordybninger med dine fingrer, herefter fjerner du rosmarinen fra stilken og spreder rosmarinen ud over dejen samt havsalt/flagesalt.

  6. Sæt bradepanden ind i ovnen på 220 grader i 25 minutter.

  7. Tag brødet ud, overhæld eventuelt mere olivenolie da brødet vil suge det til sig, og lad det køle af i 10 minutter før du skærer det ud.

Går godt til