Hollandaise sauce
Hollandaise sauce er en varm sauce, der typisk serveres over pocherede æg, grøntsager eller fisk. Den er rig, cremet og har en karakteristisk smag af smør og citron.
Hollandaise sauce er en varm sauce, der typisk serveres over pocherede æg, grøntsager eller fisk. Den er rig, cremet og har en karakteristisk smag af smør og citron.
En af Auguste Escoffiers saucer er en bearnaise sauce, det er godt nok ikke ham der har opfundet den, det er til gengæld Chef Jean-Louis Françoise-Collinet. Bearnaise saucen er en af de 5 moder saucer i det franske køkken, og nok en af de saucer, som vi herhjemme i Danmark forbinder med en god bøf.
Bearnaise saucen, som Jean-Louis udviklede i 1830’erne, er en videreudvikling af hollandaise sauce, som er en emulsion af syre og smør. Lidt ligesom en mayonnaise, som er baseret på olie.
Det er næsten lige så nemt at lave en bearnaise, som at lave en mayonnaise, så lad os komme i gang.
Se evt. vores mayonnaise opskrift her
En crêpe har en mild, let sødlig smag, der komplimenterer næsten enhver form for fyld. Det er bare smagen af barndom, selvom man som voksen har fået dem flere gange!