Skip to main content

Olivenbrød m. surdej

Madbrødet der snildt kan måle sig med foccacia, og så er det særligt godt smør stegt med svampe til.

Samlet tid
8-14 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 10 servering(er)

  • 1 kg.
    Manitoba
  • 780 gr.
    Vand
  • 220 gr.
    Surdej
  • 27 gr.
    Salt
  • 300 gr.
    Oliven uden sten

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    1 time
  • Tilberedningstid
    50 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Bland vand og surdej i en skål.

  2. Kom alt melet i og rør det sammen.

  3. Lad det stå i 10 – 20 min ( 30-40 min. hvis du ælter med håndkraft)

  4. Kom salten i og ælt det meget let, det skal kun lige samle sig.

  5. Hak olivene groft og kom dem op i dejen, sammen med saltet.

  6. Fold dejen ind under sig selv, 4-6 gange i løbet af en time.

  7. Lad dejen stå i 2 timer.

  8. Hæld dejen ud på et bord og spænd den op til i 2 bolde.

  9. Spænd dejen op en sidste gang og kom den i hævekurve. hvis du ikke har en hævekurv, kan du lægge et meldrysset viskestykke i en skål.

  10. Stil hævekurven med dejen i køleskabet og lad den koldhæve i min. 12 timer.

  11. Tænd ovnen på 265 grader med en bradepande i bunden og en bradepande i nederste ribbe.

  12. Vend dejen ud på bagepapir, og snit brødet eller klip 2 rækker med snipper.

  13. Kom brødet i oven og med det sammen hæld 2.5 dl vand i bradepanden i bunden.

  14. Bag det i 15 min.

  15. Skru derefter ned på 210 grader og bag det i 35 min.

  16. Tag det ud og lad det hvile på en rist i 20 minutter inden du skære det ud.

  17. Velbekomme.

Går godt til