Skip to main content

Sortebønne bøffer

Bønnebøffen der stort set det samme, som en traditionel hakkebøf.

Samlet tid
20 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 1 dåse
    Sortebønner
  • 60 gr.
    Mel
  • 50 gr.
    Hørfrø
  • 30 gr.
    Havregryn
  • 25 gr.
    Citronsaft
  • 10 gr.
    Hvidløg
  • 5 gr.
    Spidskommen
  • 4 gr.
    Salt
  • 3 gr.
    Røget Paprika
  • 3 gr.
    Friskkværnet peber
  • Olie eller smør til stegning

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    10 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Varm en pande op på middelvarme med olie eller smør.

  2. Hæld væsken fra bønnerne i en skål, og gem det til farsen.

  3. Kom alle ingredienser i den samme skål og mos det sammen med en gaffel.

  4. Konsistensen skal være fast og formbar, den må helst ikke være knas tør, hvis den fremstår tør kan man hælde lidt bønnevand i.

  5. Fordel farsen i ca. 90 gram og form dem til bøffer.

  6. Steg bøffer til de er gyldne på begge sidder.

  7. Velbekomme.

Går godt til