Skip to main content

Spareribs

Samlet tid
4 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 1.5 kg.
    Ribben
  • Rub
  • 64 gr.
    Brunfarin
  • 15 gr.
    Paprika
  • 12 gr.
    Salt
  • 10 gr.
    løgpulver
  • 10 gr.
    hvidløgspulver
  • 8 gr.
    Tørret timian
  • 8 gr.
    Friskkværnet peber
  • 5 gr.
    Cayennepeber
  • BBQ sauce
  • 25 gr.
    Soja
  • 30 gr.
    Ketchup
  • 10 gr.
    æblecidereddike
  • 10 gr.
    Rub
  • Saften fra kødet.
  • 35 gr.
    Brunfarin

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    3 timer og 45 min.

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 125 grader varmluft.

  2. Bland alle ingredienserne til rubben, i en skål. (tag 10gr. fra til BBQ-saucen)

  3. klargør benene så de ikke har hinde på indersiden, og er skåret ud i en god arbejdstørrelse.

  4. Rul 2 store stykker sølvpapir ud på bordet og læg benene derpå.

  5. Drys rubben på benene, pak sølvpapiret omkring.

  6. Kom pakken på en bradepande og stil den i ovnen i ca. 3-3.5 timer.

  7. Husk at starte grillen op, hvis de skal grilles.

    Hvis de laves i ovnen skal ovnen skrues op 250 grader, når pakken tages ud.

  8. Tag pakken ud af ovnen, og pak den op.

  9. Hæld saften over i en lille gryde, og kom alle ingredienserne til bbq-saucen i sammegryde.

  10. bring saucen i kog.

  11. Smør saucen på benene og anbring benene i den fortrukne varmekilde, og hold godt øje med at de ikke brænder på.

  12. Smør gerne benene flere gange med saucen.

  13. Når benene har den ønskede farve tages de fra varmekilden og er klar til servering.

Går godt til