Skip to main content

And i hvidvin

Samlet tid
5 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4-5 servering(er)

  • 2400 gr.
    Moskusand
  • 3 hoveder
    Hvidløg
  • 3 stk.
    Gulerødder
  • 3 stk.
    Løg
  • 2 stk.
    Æbler
  • 2 spsk.
    Spidskommen
  • 2 tsk.
    Røget paprika
  • 1 spsk.
    Salt
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber
  • 3 spsk.
    Mørk honning
  • 300 ml.
    Hvidvin

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min
  • Tilberedningstid
    4 timer og 30 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 130 grader.

  2. Gnub anden godt ind i salt, peber, spidskommen og røget paprika.

  3. Fyld anden med hele hvidløg.

  4. Skær grønsagerne ud i meget grove stykker og kom dem i en stegeso eller lignende. Et ovnfast fad med staniol over dur også.

  5. Kom nu de resterende ingredienserne i stegesoen, læg låg på og stil den den dernæst i ovnen i 3 timer.

  6. Når der er gået 3 timer sættes ovnen på 185 varmluft. Lad den stå i 30 min.

  7. Tag så låget af og giv den yderligere 20 min.

  8. Tag stegesoen ud og hæld al væsken i en lille gryde.

  9. Stil stegesoen med anden i og låget på til siden i ca. 20 min, inden anden skæres ud.

  10. Kog væsken ind til den ligner karamel og tag den af varmen.

  11. Skær anden ud og hæld “karamellen” over kødet inden servering.

Går godt til