Skip to main content

Confit de canard

Super møre og super lækre.

Samlet tid
12-24 timer
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 5 stk.
    Andelår
  • Rub
  • 2 spsk.
    Groft salt
  • 1 spsk.
    Fennikelfrø
  • 3 fed
    Hvidløg (revet)
  • 1 spsk.
    Tørret timian
  • 2 stk.
    Lime (skrællen)
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber
  • 2 tsk.
    Sukker
  • 1 kg.
    Andefedt

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    5 timer

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Bland alle ingerdienserne til ruben i  en skål.

  2. Tør andelårene i et rent viskestykke eller med køkkenrulle

  3. Dyp lårene i ruben.

  4. Kom lårene i en frysepose og kom den i køleskabet i minimum 12 timer og op til 24 timer

  5. Kom andefedtet i en gryde, og varm det op til 80-90 grader

  6. Skyld ruben af lårene og tør dem med et viskestykke eller køkkenrulle.

  7. Kom dem i gryden med andefedt, og lad dem simre ved 80-90 gader i 4 timer.

  8. tænd en ovn på 230 grader varmluft.

  9. kom lårenen på en bradepande med bagepapir.

  10. kom dem i ovnen i 15 min eller til skindet er sprødt.

  11. Lårene kan serveres til for eksempel ristet brød, kogte kartofler eller risotto.

  12. Velbekomme.

Går godt til