Skip to main content

Madhallas julesmåkage

Julekager til julebordet.

Samlet tid
30 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 1 servering(er)

  • 500 gr.
    Hvedemel
  • 400 gr.
    Blødt smør
  • 250 gr.
    Sukker
  • 1
    Æg
  • 1 gr.
    Hjortetakssalt
  • 3 gr.
    Bagepulver
  • 2 stænger
    Vanilje
  • 100 gr.
    Mørk chokolade
  • 3 hele
    Revet appelsinskal (øko)
  • Havsalt til topping

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min.
  • Tilberedningstid
    15 min.

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Start med at hakke chokoladen i mindre stykker, så den nemt kan blandes med de andre ingredienser.

  2. Bland alle ingredienserne i en røreskål, til det hele er en samlet masse.

  3. Husk at vi har lavet en opskrift på Pumpkin Spice, den kan du finde på linket herunder!

    – Pumpkin Spice –

  4. Når alle ingredienser er blandet godt, tager du dejen ud på et skærebræt, og samler den, da den godt kan være lidt klumpet.

  5. Del dejen i 2 lige store stykker og rul dem hver især til en pølseform, som vist på billedet herunder. Pak den ind i bagepapir og sæt den på køl i minimum 4 timer. Vi anbefaler dog at have den på køl i 24 timer, da det samler smagen bedre.

  6. Når dejen er kølet ned, så kan du tage den ud på et skærebræt og med en skarp kniv, skære skiver af dejen.

  7. Fordel skiverne ud på en bageplade og drys lidt havsalt/flagesalt over dem.

  8. Bag dem ved 180 graders varmluft i ca. 12 minutter – hold gerne øje med at de ikke bliver for mørke. Tag dem ud og sæt dem på en rist, så de kan køle af.

Går godt til